Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já osobně se domnívám, že tato zima bude ještě "zajímavá", ale pak to v podstatě skončí. Protože virus projde téměř kompletně celou populací a jak ukazují data z ÚZIS, lidé po prodělání covidu (neočkovaní i očkovaní) jsou až na výjimky z pohledu zaplnění nemocnic v pohodě. Tedy nevidím jinou cestu, než uřídit kompletní promořování tak, aby nezkolabovaly nemocnice.

0 0
možnosti

Jenze to by slo jen v idealni spolecnosti. V realu muzete spojit treba i zakonem vsechny imunology do jedny skupiny nechat je vypracovat jeden jediny navrh na kterem se vsichni shodnou. Ale jen ho vydaji tak se vzdycky najde nekdo z nich co bude rikat ja jsem mel jiny nazor.

0 0
možnosti

R^R^R^ Nejlepší článek, který jsem na blog.idnes k tématu covidu četl. Jasné, stručné, bez zbytečných emocí a zaujatosti. A navíc to, co navrhujete ke zlepšení situace má hlavu a patu (na rozdíl od níže diskutující paní Boškové, která svými blogy o covidu a diskusními příspěvky zahltila blog.idnes).

3 0
možnosti

Pokud chcete fungující ekonomiku státu, je třeba vyrušit ze státní správy náznaky korupce - nelze přijímat politic. rozhodnutí na základě doporučení "odborníků", u nichž lze usuzovat na určitý střet zájmů - dost se na chaosu kolem MZ ČR přiživí. Je nesmyslné testovat nekonečně bezpříznakové lidi, často už imunní po covidu. Je to jako byste chtěl testovat lidi bez příznaků chřipky na chřipku. Je lepší se zabývat správnou péčí v sociál. ústavech a testovat pouze občany s příznaky nemoci. Ostatní mohou normálně žít, byť ještě opatrněji. Ale jak pozoruju maminy s dětmi či babičky, jež chodí pro dítko do družiny, málokdo se covidu bojí, mají ho už doma odstonaný či zjistili, že s ním nemají potíže. Tak by mocní měli přestat věšet lidem bulíky na nos, vyměnit poradce kolem MZ ČR a život se vrátí do normálnějších kolejí. Taky podnikatelům by někdo měl vysvětlit, že bezpříznakoví zpravidla dalšího nenakazí, pokud mu nedýchají přímo do obličeje. Stačí si mýt ruce, držet mírný odstup, větrat. Někdy ev. roušku.

0 2
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 17,77
  • Průměrná čtenost 436x
V práci jsem matematik a programátor, ve volném čase pak spisovatel krátkých článků. Hlavním zdrojem inspirace je pro mě má vlastní životní zkušenost.