Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím, že dobrý volič potřebuje i odpovídající znalosti. Děkuji všem za příspěvky a podněty!

0 0
možnosti

Požadoval bych od dobrého voliče angažovanost po celé volební období. Věřit, že vhozením lístků do urny, ti zvolení budou pracovat v našem zájmu, je dnes naivní.

0 0
možnosti

Špatný volič je občan - politický ignorant, kterému nezáleží na dění, nebo znechucený nesplněnými sliby hlavně klasických politických stran. Proto vznikají nová hnutí, výrazní řečníci, kteří dovedou mluvit jednoduše k lidem tak, aby jim snadno rozuměli. A tito vůdci dovedou vystihnout hlavní tužby většiny, umí je správně pojmenovat. I ve světě ztrácejí na přitažlivosti dřívější strany.V USA za doby Jeffersona nepovažovali existenci politic. stran za správnou : "strana je šílenstvím mnoha pro zisk několika". Tehdy se demokratická strana vyhýbala evropským organizačním strukturám, činnost byla jen při volbě prezidenta. Také je pozoruhodné, jak se dovedou lidé semknout, jít masivně k volbám po historicky špatných dobách.Paradoxem je vysoká účast u voleb třeba nyní v Severní Koreji - až 99 %!

0 0
možnosti

J38a31n 98R25á56ž

26. 7. 2017 16:36

Já jsem špatný volič naprosto jasně. Podle profesionálních intelektuálů jsem špatný volič, neb nebudu v prezidentské volbě volit ani Drahoš, ani Horáčka. Podle chlapů v naší hospůdce jsem špatný volič, neb nebudu volit Zemana. A z pohledu občanské odpovědnosti jsem také špatný volič, neb když se nenajde kandidát s nímž bych názorově souhlasil, nepůjdu k volbám.

1 0
možnosti
Foto

každý by se měl o politiku zajímat ale chápu i skepsi mnoha lidí když pak vidí, že předvolební sliby se neplní:-/

0 0
možnosti

problém je i následující......pakliže kandidát chce volby skutečně vyhrát, musí něco voličům říci a protože voliči toho obvykle ví málo a nejde donekonečna vysvětlovat desítky knihy na téma světová politická scéna a naše postavení ve světě a v Evropě, tak se vymyslí nějaká zkratka, nějaký PR tahák, kterému voliči uvěří...viz čemu věřili Britové, když hlasovali pro Brexit........a to je pak průšvih, anebo jak píšete vy, se prostě to, co kandidát lidem řekl, nedá dodržet, viz Farage v UK.

Potřebujeme vzdělané voliče, aby věděli , co se děje a aby se nadali nachytat jako se nechali nachytat Britové.........

Jedině vzdělaná volič má smysl, jinak je jen hračkou v rukách nějaké PR agentury, která jen vymyslí jak voliče omámit tou správnou emoční vůní.............ale ta pak nesouhlasí s realitou..........

2 0
možnosti
Foto

I12v45a30n 73V65e72s90e10l32ý

26. 7. 2017 13:35

Mě v článku nic nechybí a oceňuji i jeho stručnost.

3 0
možnosti

dobrý volič krom jiného musí i něco hodně vědět, věřit je strašně málo...........mnozí v UK uvěřili sloganu na autobuse UKIPu a hlasovali pro Brexit, a druhý den ráno se strašně divili jak si naběhli na trik s emocemi...........a oni si naběhli na emoci.......KOŠILE BLIŽŠÍ NEŽ KABÁT.....tedy na co dávat peníze do BRUSELU, když si je můžeme nechat a utratit sami..........jenže hned pak FARAGE prohlásil, že splnit ten autobusový slogan nejde................ale VOLIČI TOMU VĚŘILI, protože nemysleli. A tak myslet je nutné..ale musí to být myšlení založené na vědění a ne na emocích..to vede do zkázy..... viz Brexit a slogan na autobusu..........

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS